makaronu ēdieni

 

Lazanja. Pārbaudīts!👍

Sastāvs: 1 paciņu Agnes lazanjas plākšņu, 0,5 kg liellopa maltās gaļas, 1 mazā burciņa smalcinātu tomātu savā sulā, 1 sīpols, 2 burkāni, 1 neliela sarkanā paprika, 150 g Gouda siera, 0.7 l piena, apmēram 1 ĒK sviesta, milti apm 2- 3 ĒK, jāskatās, kā briest.

 

Gatavo: Gatavoju gaļas mērci: apcepu sīpolus, burkānus, papriku, malto gaļu, pārlēju ar buljonu un izsutināju, tad pievienoju tomātus savā sulā un uzkarsēju,

Gatavoju balto, jeb Bešamela mērci: sviestā apcepu miltus, tad lēnām, kuļot ar slotiņu pievienoju pienu, nepieciešamības gadījumā vēl uztumēju ar miltiem, pievienoju 2/3 siera un obligāti –pierīvēju muskatriekstu.

Pannā leju kādu kausiņu Bešamela mērces, tad 1 kārta lazanjas plākšņu, tad pārleju ar gaļas mērci, atkal plāksnes, balto mērci un tā, kamēr trauks pilns. Augšējai kārtai jābūt baltajai mērcei, kuru vēl pārkaisu ar atlikušo trešdaļu siera. Lai lazanja izdotos, vajag pietiekamā daudzumā visu „samērcēt” ar Bešamela mērci, tad lazanjas plāksnes nebūs gumijotas un ēdiens būs sulīgs.



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni