makaronu ēdieni
Lazanja.
Pārbaudīts!👍
Sastāvs: 1 paciņu Agnes lazanjas
plākšņu, 0,5 kg liellopa maltās gaļas, 1 mazā burciņa smalcinātu tomātu savā
sulā, 1 sīpols, 2 burkāni, 1 neliela sarkanā paprika, 150 g Gouda siera, 0.7 l
piena, apmēram 1 ĒK sviesta, milti apm 2- 3 ĒK, jāskatās, kā briest.
Gatavo: Gatavoju gaļas mērci: apcepu sīpolus, burkānus, papriku,
malto gaļu, pārlēju ar buljonu un izsutināju, tad pievienoju tomātus savā sulā
un uzkarsēju,
Gatavoju balto, jeb Bešamela mērci: sviestā
apcepu miltus, tad lēnām, kuļot ar slotiņu pievienoju pienu, nepieciešamības
gadījumā vēl uztumēju ar miltiem, pievienoju 2/3 siera un obligāti –pierīvēju
muskatriekstu.
Pannā leju kādu kausiņu Bešamela mērces, tad 1
kārta lazanjas plākšņu, tad pārleju ar gaļas mērci, atkal plāksnes, balto mērci
un tā, kamēr trauks pilns. Augšējai kārtai jābūt baltajai mērcei, kuru vēl
pārkaisu ar atlikušo trešdaļu siera. Lai lazanja izdotos, vajag pietiekamā
daudzumā visu „samērcēt” ar Bešamela mērci, tad lazanjas plāksnes nebūs
gumijotas un ēdiens būs sulīgs.
Komentāri
Ierakstīt komentāru