pastētes

        Laša pastēte. Budžeta variants. Pārbaudīts!👍

        Sastāvs: 300 g laša, 170-200 g krēmsiers/svaigais siers, 1 ķiploka daiviņa, zaļumi(pētersīļi, dilles), sāls, citronpipari, 1 TK citronu sulas.

        Gatavo: Kā jau vienmēr, kad mājās nekā nav, paņemiet lasi. Man saldētavā bija laša zupas izlase. Atkausēju, sajaucu ar sāli, var pielikt zivju garšvielu, mana favorītgaršviela ir "Čurkstošā forele ar sāli". Uz cepešplāts uzklāj cepampapīru, pa virsu izliek zivi. Cep 180-200°C līdz gatavībai, aptuveni 10-15 minūtes.

        Lasi atdzesē un atbrīvo no asakām. Lasi saspaida ar dakšiņu, pārlej ar citrona sulu. Lasim pievieno krēmsieru, smalki sakapātus zaļumus, maziņu ķiploka daiviņu. Ja kāds baidās no ķiploka smaržas, tad to nejūt, bet garšas niansei nepieciešams.
Laša- krēmsiera masu sastrādā ar blenderi, pagaršo, pēc vēlmes pievieno sāli un citronpiparus.

        Iegūtā pastēte noderēs brokastīm un uzkodām, uz maizes, krekera, pie makaroniem, salātos, pildītās olās un arī lavaša rullīšos.


Vistas pastēte

Sastāvs: 900 g vistu aknas, 1 liels burkāns, 1 liels sīpols, 1 glāze piena, 200 g sviests, sāls, pipari- pēc garšas

Gatavo: Vistu aknas nomazgā, liek cepamtraukā, pievieno ripiņās sagrieztus burkānus, lielos kubiņos sagrieztu sīpolu. Pārlej pienu. Trauku aizvāko vai pārklāj ar foliju. 180°C cep 1 h.

Pēc stundas aknas un dārzeņus ( bez šķidruma) liek blenderī. Pievieno 50 g sviesta, sāli, piparus un sastrādā viendabīgā masā.

Uz pārtikas plēves uzliek pusi pastētes, izlīdzina taisnstūra formā, 1 cm biezumā. Uz tā viendabīgā slānī izlīdzina. ½ mīksta sviesta. Ar plēves palīdzību veido ruleti, plēves galus sasien. Tā pat rīkojas ar otru pusi aknu un sviesta. Liek ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai.


        

Aknu pastēte ar sēnēm. Pārbaudīts!👌

Sastāvs: ½ kg vistu akniņu, 4 ĒK sviesta, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 250 g šampinjonu, sāls, pipari, muskatrieksts.

Gatavo: Vistu akniņas sacep ēdamkarotē sviesta kopā ar nelielu smalki sagrieztu sīpolu. Kad aknas gandrīz izcepušās, pielej drusciņu buljona vai ūdens, pieliek sagrieztas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un pasautē. Tikmēr otrā pannā izcep šampinjonus sagrieztus šķēlītēs. Akniņas ar visu šķidrumu sablendē, pierīvē muskatriekstu, tad pievieno šampinjonus un burtiski 3 sekundes blendē, lai šampinjoni iemaisās pastētē. Liek pastēti traukā un pārlej ar izkausētu sviestu, kad atdzisis, liek ledusskapī.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni