pastētes
Vistas
pastēte
Sastāvs: 900 g vistu aknas, 1
liels burkāns, 1 liels sīpols, 1 glāze piena, 200 g sviests, sāls, pipari- pēc
garšas
Gatavo: Vistu aknas nomazgā, liek cepamtraukā, pievieno
ripiņās sagrieztus burkānus, lielos kubiņos sagrieztu sīpolu. Pārlej pienu.
Trauku aizvāko vai pārklāj ar foliju. 180°C cep 1 h.
Pēc stundas aknas un dārzeņus ( bez šķidruma)
liek blenderī. Pievieno 50 g sviesta, sāli, piparus un sastrādā viendabīgā
masā.
Uz pārtikas plēves uzliek pusi pastētes,
izlīdzina taisnstūra formā, 1 cm biezumā. Uz tā viendabīgā slānī izlīdzina. ½
mīksta sviesta. Ar plēves palīdzību veido ruleti, plēves galus sasien. Tā pat
rīkojas ar otru pusi aknu un sviesta. Liek ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai.
Aknu pastēte
ar sēnēm. Pārbaudīts!👌
Sastāvs: ½ kg vistu akniņu, 4 ĒK
sviesta, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 250 g šampinjonu, sāls, pipari,
muskatrieksts.
Gatavo: Vistu akniņas sacep ēdamkarotē sviesta kopā ar nelielu smalki sagrieztu sīpolu. Kad aknas gandrīz izcepušās, pielej drusciņu buljona vai ūdens, pieliek sagrieztas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un pasautē. Tikmēr otrā pannā izcep šampinjonus sagrieztus šķēlītēs. Akniņas ar visu šķidrumu sablendē, pierīvē muskatriekstu, tad pievieno šampinjonus un burtiski 3 sekundes blendē, lai šampinjoni iemaisās pastētē. Liek pastēti traukā un pārlej ar izkausētu sviestu, kad atdzisis, liek ledusskapī.
Komentāri
Ierakstīt komentāru