bulciņas
Kanēļmaizītes_
sinaboni.
Sastāvs: 350 g sviests, 7g sausais raugs, 200 ml piens, 200
ml iebiezinātais piens, 500 g miltu, 2 olas, 2 ĒK cukura, naža gals sāls, cukurs
un kanēlis pildījumam.
Gatavo: Siltā pienā iejauc
raugu. Sajauc 100 g mīksta sviesta ar 2ēk cukura, pievieno olas, miltus, sāli,
pienu. Samīca mīklu, ļauj 20 min uzrūgt. Samaisa apmēram 5 ĒK cukura ar kanēli.
Izkausē 100 g sviesta. Mīklu plāni izrullē, pārziež ar izkausēto sviestu,
pārkaisa ar cukura- kanēļa maisījumu. Sarullē ruletē. Sagriež apm. 4 cm biezās šķēlēs. Starp citu, to labi izdarīt apkārt apliekot zobu diegu un velkot dieg
galus pretējos virzienos. Gatavās bulciņas liek plātī, ļauj vēl 7 min uzbriest.
Cep. 180°C apm. 20 min. Kamēr bulciņas cepas, gatavo krēmu. Atlikušo sviestu
(mīkstu) sakuļ ar kondensēto pienu. Krēmu pārziež gandrīz atdzisušām bulciņām.
Gatavo: No rauga mīklas veido gredzentiņus, apvāra sālsūdenī, liek uz paplātes notecēties. Tad liekam uz plāts, apziežam ar sakultu olu, pārkaisām ar sēkliņām - man sezams, linsēklas, magones (var arī ķimenes, saulespuķu sēkliņas, u.c.). 180 grādos cepam kamēr brūnas un skaistas.
Komentāri
Ierakstīt komentāru