bulciņas

         

Kanēļmaizītes_ sinaboni.

Sastāvs:  350 g sviests, 7g sausais raugs, 200 ml piens, 200 ml iebiezinātais piens, 500 g miltu, 2 olas, 2 ĒK cukura, naža gals sāls, cukurs un kanēlis pildījumam.

Gatavo: Siltā pienā iejauc raugu. Sajauc 100 g mīksta sviesta ar 2ēk cukura, pievieno olas, miltus, sāli, pienu. Samīca mīklu, ļauj 20 min uzrūgt. Samaisa apmēram 5 ĒK cukura ar kanēli. Izkausē 100 g sviesta. Mīklu plāni izrullē, pārziež ar izkausēto sviestu, pārkaisa ar cukura- kanēļa maisījumu. Sarullē ruletē. Sagriež apm. 4 cm biezās šķēlēs. Starp citu, to labi izdarīt apkārt apliekot zobu diegu un velkot dieg galus pretējos virzienos. Gatavās bulciņas liek plātī, ļauj vēl 7 min uzbriest. Cep. 180°C apm. 20 min. Kamēr bulciņas cepas, gatavo krēmu. Atlikušo sviestu (mīkstu) sakuļ ar kondensēto pienu. Krēmu pārziež gandrīz atdzisušām bulciņām.


        

        

        Baranciņas. Pārbaudīts! 👌

Gatavo: No rauga mīklas veido gredzentiņus, apvāra sālsūdenī, liek uz paplātes notecēties. Tad liekam uz plāts, apziežam ar sakultu olu, pārkaisām ar sēkliņām - man sezams, linsēklas, magones (var arī ķimenes, saulespuķu sēkliņas, u.c.). 180 grādos cepam kamēr brūnas un skaistas.



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni