siers, krēmsiers

 

Svaigais krēmsiers ar tomātiem un baziliku. Pārbaudīts!👍

Sastāvs:  Kefīrs ( Limbažu 2,5%), tomātu pulveris, kaltēts baziliks, sāls

Gatavo: Kefīru sasaldē̄, liek ar visu paku saldētavā, uz nakti vai ilgāk, tā lai ir kārtīgi viss sasalis, tad ņem ārā no pakas. Paņem bļodu, liek virsū caurduri, ieklāj marli un liek iekšā sasalušo kefīru. Liek ledusskapī un atstāj vismaz uz 24h, lai notek sūkalas. Krēmsiers gatavs, pārliek bļodiņā/trauciņā un liek klāt garšvielas, kārtīgi izmaisa. Var ēst uzreiz, var pagaidīt kamēr garšas savelkas.


Marinēts siers.

Sastāvs: 500 g siers ar caurumiem piem. Krievijas, augu eļļa, svaigs baziliks vai kaltēts, raudene kaltēta, 1 galviņa ķiploks, asā pipara pāksts.

Gatavo: Sieru sagriež viena kumosa lielumā. Burkā liek pamīšus sieru ar ķiploku saspiestu presē, bazilika lapiņām, raudeni iekaisa pa vidu un piparu iegriež asumam un krāsai. Virsū uzlej augu eļļu. Notur diennakti istabas temperatūrā, lai savelkas garšas. (Olīveļļa aukstumā kļūst graudaina, tāpēc marinēšanai izmanto citas eļļas ).


Marinēta brinza /siers. Oriģinālrecepte!👌

Šodien MAXIMĀ ieraudzīju brinzu – ļoti labā cenā. Nolēmu to iemarinēt. Tātad, sagriezu brinzu kubiciņos, kārtoju burciņa pamīšus ar olīvām, paprikas strēmelēm, ķiploku daiviņām. No garšvielām vēl pievienoju rozmarīnu, melnos, baltos, zaļos un rozā piparus, lauru lapu. Pāri pārlēju olīveļļu (eļļas gan tā pamazāk, bet nebija laika vēlreiz uz veikalu iet, papildināšu rītdien). Burciņu liek ledusskapī un aizmirst uz nedēļu. Tad brinzu liek salātos vai uz brokastu grauzdiņiem. Eļļu izmanto salātiem.



Aromātiskais mājas siers

Sastāvs: 1l kefīrs, 1l piens, 6 olas, 4 TK sāls, 1/3 TK malto aso sarkano piparu, šķipsniņa ķimeņu, 1 ķiploka daiviņa, 1 zaļumu pušķītis – dilles, kinza, lociņi.

Gatavo: katlā lej pienu un kefīru, karsē, neļaujot vārīties, ielej tievā strūkliņā ar sāli nedaudz sakultas olas. Uzkarsē un maisot vāra uz nelielas uguns, līdz sāk atdalīties sūkalas. Noņem no uguns, 1-2 minūtes padzesē, tad pievieno smalki sakapātus zaļumus un garšvielas. Ielej masu caurdurī, kur ielikta dubultā salocīta marle, izlīdzina ar karoti. Sasien marli mezglā, ļauj notecēt sūkalām. Attin vaļā, izveidojušos siera gabaliņu pārklāj ar marli virsū uzliek šķīvīti ar slogu. Liek ledusskapī uz nakti.

 

Mājas siers “Paprika”

Sastāvs: 2 l piens, 0,5 TK citronskābes,  1 TK kumīns, 1 TK ķimenes, 1 TK smalki sagriezta paprika,1 pušķis zaļumu ( pētersīļi, dilles, baziliks- pēc vēlēšanās).

Gatavo: Lej katlā pienu, karsē, kad met burbuli, pievieno citronskābi. Kad sāk atdalīties sūkalas tās nokāš sietā caur marli. Sūkalas neizlej!!!  Siera masai piejauc klāt sasmalcinātas garšvielas, tās variē pēc vēlmēm un garšas. Marli sasien, liek zem sloga uz 40- 60 minūtēm.

Sūkalām piejauc sāli – 3 ĒK uz 1 litru. Sieru iztin no marles un liek sūkalās gatavināties 1 diennakti. Ja no trekna lauku piena - būs stingrāks.

 

Mājas siers

Sastāvs: 1 l piens, 400 gr krējums, 1 ĒK sāls, 4 olas

Gatavo: Pienu ar sāli uzkarsē, pievieno ar olām sakultu krējumu. Maisot uzvāra līdz atdalās sūkalas, ielej ar marli izklātā caurdurī, tur zem sloga 3 h.

 

Cietais mājas siers.

Sastāvs: 2 l piens (Pienu vislabāk mājas, var pasterizētu, bet ne sterilizētu), 2 ĒK sāls, 6 olas, 400 gr krējums, 200 gr kefīrs

Gatavo: Uzkarsē pienu ar sāli. Olas sajauc ar krējumu, tievā strūkliņa pienam pievieno olu-krējuma masu, pielej arī kefīru. Nevāra! Pienam jāsavelkas masā, kuru liek uz marles, lai notek sūkalas. Marli sasien, liek zem sloga, aukstumā uz 4-5 h. Jo smagāks slogs, jo cietāks siers. Var eksperimentēt ar piedevām- olīvas, paprika u.c.)

 

Cietais  mājas siers ar papriku un dillēm

Sastāvs: 2 l pasterizēts piens, 500ml saskābis piens, 4 olas, 1 TK sāls, , paprika, dilles.

Gatavo: 0.5 l piena saraudzēt 2-3 diennaktis istabas temperatūrā. 1,5 l piena uzvāra, 4 olas sakuļ ar ieskābušo pienu līdz krējumveidīgai masai. Kad piens uzkarsis, samazina uguni līdz minimumam un nepārtraukti maisot pievieno piena-olu masu. Karsē 7-10 minūtes, kamēr atdalās sūkalas. Tad ielej ar marli izklātā caurdurī un notecina sūkalas. Sīki sagrieztas dilles un sasmalcinātu papriku pievieno siera masai un liek zem sloga aukstumā.


Cietais siers

Sastāvs: 500g biezpiens sveramais (9%), 500 ml piens trekns, 50 g sviests, ½ TK soda, 1 ola, sāls.

Gatavo: Katliņā sajauc biezpienu ar pienu, uzvāra un uz mazas uguns tur 10 -15 minūtes. Ielej masu ar marli izklātā sietā. Ļauj notecēt sūkalām.  Izkausē sviestu un tajā iekuļ olu, pievieno sodu. Kad masa uzputojusi, tajā pieliek vārītā biezpiena masu.

Masu liek uz nelielas uguns, un pastāvīgi maisot karsē aptuveni 5 minūtes. Ja masu rauj pie katla, pielej nedaudz sūkalu. Gatava masa ir maigi dzeltena. Sagatavo formu, var to izklāt ar marli, ielej siera masu un liek ledusskapī sastingšanai.


Kausētais siers

 Sastāvs: 0,5 kg trekna biezpiena, 1ola, 100g sviests, ½ TK sodas, 1 TK sāls

Pagatavošana: Sajauc biezpienu ar olu, sviestu, sodu un sāli. Sasmalcina blenderī ( vai gaļas mašīnā vairākas reizes) līdz vienmērīgai masai.

Iegūto masu vāra ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz masa izkūst un kļūst staipīga. Pēc velēšanās var pievienot dilles vai citus zaļumus.

Karsto masu ievieto ar sviestu ieziestā formā/kārbā. 


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni