cepumi, eļļā vārīti cepumi,

 



Ātrie lētie cepumi. Pārbaudīts!👍

Sastāvs: 2 olas,  200ml eļļas, 160 g cukurs, 100 g cietes(kartupeļu vai kukurūzas), 1.5 tējkarotes cepamā pulvera, 2 glāzes miltu (var būt vairāk, to jūt gatavošanas procesā), paciņa vaniļas cukura, šķipsniņa sāls.

Gatavo: Sakuļ olas ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli un eļļu. Pieliek miltus , cieti un cepamo pulveri. Iejauc mīklu, kā plastilīnu. Ieliek maisiņa uz 20 minūtēm ledusskapī. Mīklu izvēlnē desiņās, desiņu  saplacina, pa virsu piespiež ar dakšiņu. Sagriež nelielos gabaliņos. Cep 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 20-30 minūtes. Gatavus apkaisa ar pūdercukuru.

Žagariņi.

Sastāvs: 1 ola, 4 olu dzeltenumi, 250 ml saldais krējums, 450 g milti, pūdercukurs pārkaisīšanai, 1 eļļas pudele (vārīšanai)

Gatavo: Ola+ olu dzeltenumi viegli jāsakuļ. Jāpievieno saldais krējums. Pa daļām jāpiesijā milti (vispirms sanāk darboties ar karoti, pēc tam ar rokām).  Mīkla ar mīklas rulli jāizrullē.  Mīkla jāsagriež strēmelītēs, katrai strēmelītei jāiegriež viducis, caur kuru jāizvelk viens gals un jāpastiepj, izveidojot žagariņu klasisko formu. 

 Katliņā jāuzkarsē eļļa, tajā jāliek sagatavotās strēmelītes, jāvāra līdz zeltainas. Pēc tam, kad gatavi, jāsaliek uz papīra dvieļa. Kad nedaudz padzisuši, jāpārkaisa ar pūdercukuru.

 

Pannā ceptie žagariņi.

Sastāvs: 2 olas, 1 glāze krējuma, 7 ēdamkarotes cukura, 3 glāzes kviešu miltu, vaniļas cukurs, cepamais pulveris, pūdercukurs, eļļa.

Gatavo: Krējumu ielej bļodā, pievieno cepamo pulveri un izmaisa. Pievieno vispirms olas, tad cukuru, jo, mainot šo kārtību, mīkla zaudēs skaisti dzelteno krāsu, izskatīsies pelēcīgāka. Tad seko vaniļas cukurs, šķipsniņa sāls, to visu rūpīgi samaisa. Pakāpeniski pa vienai glāzei ber klāt miltus, tos viegli iejauc, tad atkal ber nākamo glāzi. Kad mīkla kļūst bieza, tā rūpīgi, ar spēku jāizmīca.

Var uz pāris stundām to ievietot ledusskapī, lai atdziest un atpūšas. Bet var šo posmu izlaist un ķerties klāt izveltnēšanai ar mīklas rulli plānā kārtiņā, ko griež sloksnēs un veido žagariņus. Vispirms katra žagariņa sloksnes vidū iegriež ar nazi, tad caur iegriezumu vienu sloksnes galu izvelk cauri uz augšpusi, otru caur to pašu iegriezumu pretējā virzienā – uz leju. Sagatavotos žagariņus kārto uz dēlīša. 

Uz kārtīgi uzkarsētas pannas liek cepties lielā eļļas daudzumā. Kad žagariņi gatavi, tos pārkaisa ar pūdercukuru.


Pončiki_1.

Sastāvs: 400 ml 2,5% kefīrs, 400 g milti, 2 olas, 3 ĒK cukura, 1 paciņa vaniļas cukura, 15 g cepamā pulvera, šķipsna sāls, augu eļļa cepšanai;

Gatavo: Bļodā lejam kefīru, iesit 2 olas, pievieno šķipsnu sāls, 3 ēdamkarotes cukura un pievieno vaniļas cukura paciņu. Iesijā mīklā miltus ar pievienotu cepamo pulveri. Mīklu kārtīgi izmaisa. Mīkla ir gatava! 

Augu eļļu ielej katliņā aptuveni 1 cm dziļumā, kārtīgi uzkarsē un tad samazina uguni līdz vidējai intensitātei. Ar divām tējkarotēm ņem mīklu un liek katliņā. Mīkla gandrīz uzreiz uzbriest un paliek apaļa. Kad pončiki iegūst zeltaini brūnu nokrāsu, tad jāņem ārā un jāliek uz papīra dvieļa, lai uzsūktos liekā eļļa. Starp citu pončiki ļoti minimāli sevī uzsūc eļļu.

Gatavos pončikus var apkaisīt ar pūdercukuru, kā arī čaklākas saimnieces var pildīt ar pildījumu.


Pončiki_2.

Sastāvs: 500 g kviešu miltu, 400 ml iebiezinātā piena, sāls pēc garšas, 0,25 tējk. sodas,2 olas, 150 ml augu eļļas cepšanai

Gatavo: Olas sakuļ ar sāli un sodu. Sajauc ar iebiezināto pienu un lēnām pievieno miltus (tik, cik mīklā “ieiet”). Izrullē mīklu garā desiņā, sagriež nelielos gabaliņos un izveido bumbiņas aptuveni lazdu rieksta lielumā. Apcep eļļā.
Pasniedz karstus, pārkaisītus ar pūdercukuru. Izdosies vēl sātīgāki, ja pievienosi nedaudz biezpiena. 

 

Biezpiena nūjiņas

Sastāvs: 500 g biezpiena, 1-2 olas, 2 ēdamkarotes krējuma, 1-2 ēdamkarotes cukura,1 glāze kviešu miltu, 0,5 tējkarotes sodas, šķipsniņa sāls, 70 ml sviesta, pūdercukurs pēc garšas

Gatavo: Biezpienu izberž caur sietu. Pievieno ar cukuru sakultu olu. Pievieno krējumu, miltus, sāli, sodu. Rūpīgi visu izmaisa. Svarīgi: ja biezpiens šķiet pārāk šķidrs, miltus jāņem vairāk. Iejauc mīklu.

Pārkaisa darba virsmu ar miltiem. No biezpiena mīklas izrullē tievas desiņas. Sagriež gabaliņos. Apcep augu eļļā no visām pusēm zeltaini brūnas. Gatavās nūjiņas liek uz salvetes vai papīra dvieļa, lai uzsūktu lieko eļļu. Pārkaisa ar pūdercukuru.


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni