Dārzeņu ēdieni
Ceptas bietes. Pārbaudīts!👍
Nomizojam nevārītas bietes, sagriežam plānās šķēlītēs, liekam cepamtraukā. Ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs, pārber bietēm. Pa virsu uzkaisa Provansas vai Vidusjūras garšvielas. Vai kādu citu garšvielu maisījumu, bet vēlams, lai tā sastāvā ir oregano. Pārkaisa sāli. Pārlej nedaudz eļļas. (Oriğinālreceptē bija olīveļļa, bet ar to jāuzmanās, jo ne katru pie mums nopērkamo olīveļļu var karsēt. Šajā grupā arī lasīju, ka cepa olīveļļā dārzeņus un dabūja rūgtu piegaršu.)
Visu sajauc, trauku pārklāj ar foliju, liek cepeškrāsnī, cep 180°C aptuveni 50 min. Atdzesē, pārkaisa ar citronpipariem. Man vēl prasās drusciņ balzamiko. Liekam uz maizītes, kas pārziesta ar krēmsieru, gardi arī uz biezpiena.
Cepti puķkāposti.
Sastāvs:
1
puķkāposts, 3 olas, 6 ĒK milti, 1 glāze rīvmaizes, 50 g rīvēts siers, ½ TK
karijs, sāls, eļļa cepšanai.
Gatavo:
Puķkāpostu
sadala rozetītēs, liek katlā pārlej ar ūdeni, sasāla, uzvāra un vāra 5 minūtes.
Ielej caurdurī, lai notekās. Bļodā sajauc olas, kariju, sāli un miltus. Citā
traukā sajauc rīvmaizi un sieru. Puķkāpostu rozetes pa vienai apmērcē olā un
tad rīvmaizē. Cep karstā eļļā apgrozot, līdz kraukšķīgai garoziņai.
Kartupeļu plāceņi ar zaļumiem
Sastāvs: 800g vārītu
kartupeļu, 1 ola, 100 g siers, 1 TK
maltas paprikas, 1 ķiploka daiviņa, sāls, pipari, sīpolloki, zaļumi. Milti
apvārtīšanai.
Gatavo: Ar mizu vārītus
kartupeļu notīra un sastampā biezenī. Zaļumus sakapā, sieru sagriež mazos
gabaliņos ķiploku sarīvē., visu pievieno kartupeļu biezenim. Pievieno arī olu
un garšvielas. Visu rūpīgi sajauc.
Ņem ēdamkaroti
ar kaudzi kartupeļu masas. Ar rokām veido formu, apvārta miltos. Sagatavo visu porciju, tad cep uz lielas
uguns līdz brūnai garoziņai.
Kartupeļu
kroketes.
Sastāvs: 1 kg kartupeļu, 1
sīpols, 4 olas, 2-3 ĒK miltu, 2ĒK rīvmaize, 1/2 gl eļļas, 100 g cieta siera.
Sāls, pipari – pēc garšas.
Gatavo: Kartupeļus
nomizo un novāra sālsūdenī. Atdzesē. Sīpolus sagriež kubiciņos. Sieru sarīvē uz
vidēja rupjuma rīves. Kartupeļus arī sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sīpolus,
2 olas un sieru. Pievieno garšvielas, sajauc.
Sakuļ 2 olas. Tad izveido no kartupeļiem
kroketes un apvārta miltos, tad olās, tad rīvmaizē un apcep eļļā.
Cepti
kartupeļi sāls kažokā. Pārbaudīts!👍
Gatavo: Kartupeļus rūpīgi
nomazgā, noberž ar suku. Mitrus apvārta sālī un liek cepeškrāsnī uz restītēm.
220°C cep apmēram 40 min.
Gatavo: Uznesu no pagraba 3
litru burku ar kāpostiem, pārējās sastāvdaļas „uz aci”. Tātad: katlā apcepu
lauku speķa gabaliņus, tad tur iztecējušo taukos apcepu svaigas cūkgaļas
gabaliņus. Virsū uzbēru sagrieztu sīpolu, uz tā kārtās liku skābos kāpostus un
pa vidu starp kārtām liku lauru lapas, piparus, 4 brūnā cukura graudiņus, 2
buljona kubiciņus, saldētus seleriju kātus. No vakardienas cepeša gatavošanas
bija burciņa ar cepeša sulu palikusi, pielēju arī to. Pārlēju visu ar verdošu
ūdeni un liku sutināties. Ik pēc pusstundas apmaisīju katla saturu un pēc
nepieciešamības papildināju ar ūdeni. Kad kāposti pusgatavi – piebēru apm.
glāzi putraimu. (Ja liek grūbas, tās gan, jau sutināšanas sākumā jāber) Uz
vidējas uguns sutināju apmēram 3,5 h. Bija gardi un smaržoja visa māja. Ja grib
brūnākus un saldenākus, var grauzdētu cukuru beigās pievienot. Var arī kādu
burciņu saldās tomātu mērces pievienot. Katram savas garšas vēlmes.
Pikantie
kartupeļi. Pārbaudīts! 👍
Gatavo: Nomizojam kartupeļus, sagriežam biezās šķēlēs, sajaucam kopā ar ķiploku ziedu pastu, kūpinātu lauku speķīti (mazu gabaliņu -aromātam), sīpolu, sāli, pāris karotes eļļas. Pieberam visam iecienītākās garšvielas un beram uz cepešpannas. Pa virsu uzliekam pāris timiāna zariņus. Cepam 30 minūtes, nobeigumā - 5 minūtes grila režīmā. Smaržo un garšo neaprakstāmi.
Komentāri
Ierakstīt komentāru