Dzērieni.

        Cigoriņu kvass. Pārbaudīts!👍

        Sastāvs: 5 litri ūdens, 2 ĒK šķīstošo cigoriņu, 1TK citronskābes, 400-600 gr cukura, 1/2 paciņa sausā rauga.

        Gatavo: Ielejam katlā 5 litri ūdens, pievienojam cigoriņus, citronskābi, cukuru. Ar cukuru ir tā, beram pakāpeniski un garšojam, jo vienam patīk saldāks, otram skābāks.
Uzvarām un atstājam atdzist, lai ir silts, ne karsts, pievienojam puspaciņu sausā rauga, iepriekš izšķīdinām mazākā šķidruma daudzumā, tad lejam katlā.
Tagad atliek gaidīt, atkarībā no telpas temperatūras un rauga aktivitātes, četras līdz astoņas stundas (tā bija teikts oriğinālreceptē), man pagāja 6 h. Tad parādās putas un garšojot sajūtam - kvass ir! Sapildām pudelēs un liekam ledusskapī atdzist.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni