majonēzes, aukstās mērces, marinādes
Avokado
mērce
Sastāvs: 1 avokado, pušķis
pētersīļu, u.c. zaļumu, 1 čilli pipars, 1 citrona sula. Pus glāze riekstu (
vislabāk – pistācijas), 4 ĒK eļļas, 2 ķiploka zobiņi, sāls, garšvielas.
Gatavo: Notīra avokado, izņem
kauliņu. Sablendē zaļumus kopā ar avokado, čilli, ķiplokiem. Pievieno
riekstus un eļļu, garšvielas, ja blendējot liekas par sausu, var pievienot
nedaudz ūdens.
Dipi mērce
čipsiem un dārzeņiem. Pārbaudīts!👍
Gatavo: 3ĒK Santa Maria Tex Mex tako garšvielu maisījuma, caur
spiedi izspiesta 1 liela ķiploka daiviņa, sakapātas dilles, 100 ml krējuma, 100
ml majonēzes.
Sastāvs: liels diļļu pušķis, 1
galviņa ķiploku, ½ TK rīvēta citrona miziņa, 1 citrona sula, 100 g olīveļļa,
sāls.
Gatavo: Sagriež smalki dilles un sajauc ar citām
sastāvdaļām. Sablendēt, liek burkā, uzglabā ledusskapī.
Ābolu-
pētersīļu- ķiploku mērce
Sastāvs: 100 g ābolu, 50-70 g
pētersīļu, 2 ĒK augu eļļas, ½ -1/3 TK sāls, 3-4 ķiploka daiviņas, 2 ĒK ūdens
Gatavo: Ņem cietu, sulīgu saldskābu ābolu ( ja salds,
pievieno citrona sulu). Ābolu nomizo, sagriež gabalos. Blenderī ieliek ābolu un
ķiploku, pielej augu eļļu un ūdeni, ieber sāli, sastrādā viendabīgā masā.
Pievieno pētersīļus un vēlreiz sablendē. Ja masa grūti veidojas, pievieno vēl
ūdeni. Rezultāts: 150~170 ml.
Majonēze.
Gatavo: Blenderī liek olas dzeltenumu un kuļ, kamēr tas
kļūst gaišs un putains, tad piepilina nedaudz eļļas, pievieno sinepes un vēl
pakuļ. Pēc brīža pamazām smalkā tērcītē sāk pievienot eļļu. Pielej sulu no 1
apelsīna, uzmanīgi iekuļ, turpina kult, pievienojot sāli, piparus, citronu sulu
un smalki sakapātus pētersīļus. Majonēzei kulšanas laikā būtu jāpalielinās
apjomā un jākļūst gaiši iedzeltenai.
Komentāri
Ierakstīt komentāru