majonēzes, aukstās mērces, marinādes

         

Avokado mērce

Sastāvs: 1 avokado, pušķis pētersīļu, u.c. zaļumu, 1 čilli pipars, 1 citrona sula. Pus glāze riekstu ( vislabāk – pistācijas), 4 ĒK eļļas, 2 ķiploka zobiņi, sāls, garšvielas.

Gatavo: Notīra avokado, izņem kauliņu. Sablendē zaļumus kopā ar avokado, čilli, ķiplokiem. Pievieno riekstus un eļļu, garšvielas, ja blendējot liekas par sausu, var pievienot nedaudz ūdens.


Dipi mērce čipsiem un dārzeņiem. Pārbaudīts!👍

Gatavo:  3ĒK Santa Maria Tex Mex tako garšvielu maisījuma, caur spiedi izspiesta 1 liela ķiploka daiviņa, sakapātas dilles, 100 ml krējuma, 100 ml majonēzes.



 Diļļu mērce ziemai

Sastāvs: liels diļļu pušķis, 1 galviņa ķiploku, ½ TK rīvēta citrona miziņa, 1 citrona sula, 100 g olīveļļa, sāls.

Gatavo: Sagriež smalki dilles un sajauc ar citām sastāvdaļām. Sablendēt, liek burkā, uzglabā ledusskapī.


Ābolu- pētersīļu- ķiploku mērce

Sastāvs: 100 g ābolu, 50-70 g pētersīļu, 2 ĒK  augu eļļas, ½ -1/3  TK sāls, 3-4 ķiploka daiviņas, 2 ĒK ūdens

Gatavo: Ņem cietu, sulīgu saldskābu ābolu ( ja salds, pievieno citrona sulu). Ābolu nomizo, sagriež gabalos. Blenderī ieliek ābolu un ķiploku, pielej augu eļļu un ūdeni, ieber sāli, sastrādā viendabīgā masā. Pievieno pētersīļus un vēlreiz sablendē. Ja masa grūti veidojas, pievieno vēl ūdeni. Rezultāts: 150~170 ml.  


    Majonēze.

 Sastāvs: 150 ml neitrālas garšas eļļas, 1 olas dzeltenums, 1 apelsīns,1 tējkarote citronu sulas vai baltvīna etiķa, 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju, 3 tējkarotes smalki sakapātu pētersīļu, šķipsniņa citronpiparu, šķipsniņa sāls

Gatavo: Blenderī liek olas dzeltenumu un kuļ, kamēr tas kļūst gaišs un putains, tad piepilina nedaudz eļļas, pievieno sinepes un vēl pakuļ. Pēc brīža pamazām smalkā tērcītē sāk pievienot eļļu. Pielej sulu no 1 apelsīna, uzmanīgi iekuļ, turpina kult, pievienojot sāli, piparus, citronu sulu un smalki sakapātus pētersīļus. Majonēzei kulšanas laikā būtu jāpalielinās apjomā un jākļūst gaiši iedzeltenai.


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni