Pankūkas, plācenīši
"Sirņiki" cepeškrāsnī.
Sastāvs: 200 g biezpiens, 3ĒK
cukurs, 5 ĒK krējums, 2 olas, 3 ĒK mannas, 1 TK cepamais pulveris, šķipsniņa
vaniļas cukura.
Gatavo: Sajauc biezpienu ar
krējumu, vaniļu, cukuru, olām, Pievieno mannu, cepamo pulveri. Samaisa.
Liek mīklu kēksa formiņās, liek 180-200 C
uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 20-30 min. Atdzesētus izņem no formiņām.
"Sirņiki".
Sastāvs: 250g biezpiens, 1-2 olas, ½ gl miltu, sāls, cukurs.
Gatavo: Sajauc biezpienu ar olām, sāli, cukuru, var
pievienot cepamo pulveri. Sijā miltus, sajauc.
Ar ūdenī samērcētu ēdamkaroti ņem biezpiena masu, no visām pusēm
apvārta miltos veidojot apaļu vai ovālu formu. Apcep uz pannas eļļa. Pasniedz
ar ogām vai krējumu.
Kartupeļu
pankūkas ar burkāniem un spinātiem.
Sastāvs: 3 lieli kartupeļi,
½ gl svaigi spināti, ½ sīpols, 1 neliels
burkāns, ½ ĒK kukurūzas cietes, ½ TK čilli, sāls, eļļa cepšanai.
Gatavo: Kartupeļus un burkānu sarīvē uz rupjas rīves,
nospiež lieko šķidrumu. Sariežam spinātus un sīpolus, pievieno kartupeļiem,
Pievieno piparus, sāli, kukurūzas cieti, labi sajaucam.
Liek pankūkas uz pannas ar karoti, apcep uz lielas uguns, tad liesmu samazina un cep līdz gatavībai.
Kartupeļu
pankūkas ar šķiņķi, sieru un zaļumiem.
Gatavo: Sīpolu, šķiņķi, kartupeļus un sieru rīvē uz rupjās rīves, pievieno olu un sakapātas dilles. Sāli, piparus pēc garšas un rūpīgi sajaucam. Pievieno miltus un sajauc viendabīgā masā. Liek pannā ar karoti, cep līdz zeltainai garoziņai.
Kartupeļu
pankūkas pildītas ar vistas malto gaļu.
Sastāvs: 1kg kartupeļu, 40 g
manna, 1 ola, 1 TK kartupeļu garšvielu, 200 g vistas maltās gaļas, 1 sīpols,
sāls, malti melnie pipari,
Gatavo: Sagriež pusi sīpola un apcep, pievieno malto
gaļu, sasāla, cep pusgatavu.
Kartupeļus sarīvē uz rīves, nospiež lieko
šķidrumu, pievieno kartupeļiem olu, mannu un garšvielas, sajauc. Ar mitrām rokām
veido pankūkas- uzliek uz plaukstas 1 ĒK
kartupeļu, 1 TK malto gaļu un atkal 1ĒK kartupeļu. Cep no abām pusēm zeltainu,
tad uzliek vāku un cep līdz gatavībai.
Kefīra
pankūciņas.
Sastāvs: 0,5l kefīra, 1 ola, 1,5
ĒK cukurs, 1/3 TK sāls, 400 g miltu, 0,5 TK sodas, eļļa cepšanai
Gatavo: Kefīram jābūt istabas temperatūrā. Ielejam kefīru bļodā, pievieno olu, sāli, cukuru. Sajauc. Tad pievieno izsijātus miltus kopā ar sodu (obligāti sodu sajaukt ar miltiem!!!). Kārtīgi izmaisa. Uzreiz pamatīgi sajauc mīklu, jo pēc tam maisīt kategoriski aizliegts. Atstāj mīklu uz 0.5 h uzbriest. Kad mīklas augšpusē izveidojušies pūslīši, tad ķeras pie cepšanas.
Uzkarsē eļļu. Mīklu ņem uzmanīgi, no bļodas
malas, cenšoties mīklu “netraucēt”. Akurāti liekam uz pannas, cepam uz vidējas
uguns, tik ilgi kamēr augšpusē sāk celties un plīst pūslīši, tad griežam uz
otru pusi.
Komentāri
Ierakstīt komentāru