Pankūkas, plācenīši

        Pufīgas pankūkas bez olām. Pārbaudīts!👍
        
        Esmu atradusi savu ideālo pankūku recepti. Jau vairākas reizes izmēģināta. Īpaši noder tiem, kas no rīta konstatē- bet olu ta nav... 🤣
Pankūkas var cept bez pildījuma, bet var pievienot pildījumu- karamelizētus ābolus, svaigas ogas. Vai sāļajā variantā- šķiņķi, kūpinātu vistu, apceptas sēnes, vai vārītas, sakapātas olas ar sīpollokiem.

        Sastāvs(lielajai porcijai 4-5 ēdājiem): 600 ml kefīra, 1 TK soda, 2,5 glāzes miltu, 2 ĒK cukura, 1TK sāls. Sviests vai eļļa cepšanai. 
2 lieli āboli, 1 ĒK sviests, cukurs, kanēlis.

        Gatavo: Vispirms gatavojam karamelizētus ābolus: ābolus nomizo, sagriež mazos kubiņos. Pannā izkausē sviestu un ieber ābolus, kad āboli sasiluši, ber virsū cukuru un vieglītēm maisa, lai āboli neizjūk, kad izveidojas brūna karamele, uzberam kanēli un liekam dzesēties. 
Lejam bļodā kefīru, piejaucam sodu un izmaisām, lai kefīrs "sakožas" ar sodu. Atstājam uz 5 minūtēm, tad beram klāt sāli, cukuru (ja salds pildījums , cukuru tik 1 ĒK, ja sāļš-1TK, ja bez piedevām, tad 2 ĒK) , izmaisām. Šīs pankūkas nav jākuļ, bet tikai jāmaisa ar karoti vai koka mentīti!!! Tad iesijājam miltus, kārtīgi izmaisām. Mīkla ir pabieza. Pašās beigās iejauc atdzisušos ābolus. Cep uzreiz pēc āboli pievienošanas!
Cep sviestā vai eļļā. Šajā salikumā ļoti garšīgi pasniegt ar skābo krējumu.


 

"Sirņiki" cepeškrāsnī.

Sastāvs: 200 g biezpiens, 3ĒK cukurs, 5 ĒK krējums, 2 olas, 3 ĒK mannas, 1 TK cepamais pulveris, šķipsniņa vaniļas cukura.

Gatavo: Sajauc biezpienu ar krējumu, vaniļu, cukuru, olām, Pievieno mannu, cepamo pulveri. Samaisa.

Liek mīklu kēksa formiņās, liek 180-200 C uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 20-30 min. Atdzesētus izņem no formiņām.


"Sirņiki".

Sastāvs: 250g biezpiens, 1-2 olas, ½ gl miltu, sāls, cukurs.

Gatavo: Sajauc biezpienu ar olām, sāli, cukuru, var pievienot cepamo pulveri. Sijā miltus, sajauc.

Ar ūdenī samērcētu ēdamkaroti ņem biezpiena masu, no visām pusēm apvārta miltos veidojot apaļu vai ovālu formu. Apcep uz pannas eļļa. Pasniedz ar ogām vai krējumu.


Kartupeļu pankūkas ar burkāniem un spinātiem.

Sastāvs: 3 lieli kartupeļi, ½  gl svaigi spināti, ½ sīpols, 1 neliels burkāns, ½ ĒK kukurūzas cietes, ½ TK čilli, sāls, eļļa cepšanai.

Gatavo: Kartupeļus un burkānu sarīvē uz rupjas rīves, nospiež lieko šķidrumu. Sariežam spinātus un sīpolus, pievieno kartupeļiem, Pievieno piparus, sāli, kukurūzas cieti, labi sajaucam.

 Liek pankūkas uz pannas ar karoti, apcep uz lielas uguns, tad liesmu samazina un cep līdz gatavībai.

 

Kartupeļu pankūkas ar šķiņķi, sieru un zaļumiem.

 Sastāvs: 300 g kartupeļu, 1 sīpols, 100 g šķiņķis, 100 g ciets siers, 1 ola, 2 ĒK miltu, 1/3 TK sāls, ¼ TK melno piparu, dilles, eļļa cepšanai.

Gatavo: Sīpolu, šķiņķi, kartupeļus un sieru rīvē uz rupjās rīves, pievieno olu un sakapātas dilles. Sāli, piparus pēc garšas un rūpīgi sajaucam. Pievieno miltus un sajauc viendabīgā masā. Liek pannā ar karoti, cep līdz zeltainai garoziņai.

 

Kartupeļu pankūkas pildītas ar vistas malto gaļu. 

Sastāvs: 1kg kartupeļu, 40 g manna, 1 ola, 1 TK kartupeļu garšvielu, 200 g vistas maltās gaļas, 1 sīpols, sāls, malti melnie pipari,

Gatavo: Sagriež pusi sīpola un apcep, pievieno malto gaļu, sasāla, cep pusgatavu.

Kartupeļus sarīvē uz rīves, nospiež lieko šķidrumu, pievieno kartupeļiem olu, mannu un garšvielas, sajauc. Ar mitrām rokām veido pankūkas- uzliek uz plaukstas  1 ĒK kartupeļu, 1 TK malto gaļu un atkal 1ĒK kartupeļu. Cep no abām pusēm zeltainu, tad uzliek vāku un cep līdz gatavībai.


Kefīra pankūciņas.

Sastāvs: 0,5l kefīra, 1 ola, 1,5 ĒK cukurs, 1/3 TK sāls, 400 g miltu, 0,5 TK sodas, eļļa cepšanai

Gatavo: Kefīram jābūt istabas temperatūrā. Ielejam kefīru bļodā, pievieno olu, sāli, cukuru. Sajauc. Tad pievieno izsijātus miltus kopā ar sodu (obligāti sodu sajaukt ar miltiem!!!). Kārtīgi izmaisa. Uzreiz pamatīgi sajauc mīklu, jo pēc tam maisīt kategoriski aizliegts. Atstāj mīklu uz 0.5 h uzbriest. Kad mīklas augšpusē izveidojušies pūslīši, tad ķeras pie cepšanas.

Uzkarsē eļļu. Mīklu ņem uzmanīgi, no bļodas malas, cenšoties mīklu “netraucēt”. Akurāti liekam uz pannas, cepam uz vidējas uguns, tik ilgi kamēr augšpusē sāk celties un plīst pūslīši, tad griežam uz otru pusi.



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni