Sacepumi.

        Slinkie tīteņi cepeškrāsnī. Pārbaudīts!👍

        Sastāvs: 1,5 kg maltās gaļas,300 g rīsu, 0,5 kg kāpostu,250 g sīpolu, 1 ola, garšvielas- sāls, pipari-melnie, sarkanie, asie-ko nu kuram kārojas. Mērcei vajadzēs:3 paprikas,3 sīpolus, 1-2 burkānus, 2-3 gaļīgus tomātus (var arī no bundžām, mizotos savā sulā).

        Gatavo: Tīteņu masa: izvārām rīsus, atdzesējam. Sarīvējam uz rupjās rīves kāpostus, arī sīpolu sarīvējam. Samīcam kopā malto gaļu, sīpolus, kāpostus, rīsus, olu, pievienojam garšvielas. Masu liekam ledusskapī, lai ievelkas garšvielas.
Tikmēr gatavo mērci: Sīpolus sagriežam pusgredzenos, papriku kubiņos, burkānu nomizojam un sarīvējam. Tomātus noplaucējam, novelkam miziņas un sagriežam smalkāk. Apcepam sīpolus, burkānus, papriku, kad tie gatavi pievienojam tomātus. Pasutinām, pieliekam sāli. Tad pārlejam ar ūdeni un drusku pavāram.
Tikmēr uzkarsējam cepeškrāsni uz 200- 220°C.
Veidojam tīteņus tīkamā formā, liekam ietaukotā plātī un cepam cepeškrāsnī 40 min. Tad pārlejam ar dārzeņu mērci un sutinām vēl 30 min.
Pasniedzam ar krējumu un maizi. 


        Kabaču sacepums. Orğinālrecepte. 👌

        Sastāvs (daudzumu variēsim atkarībā no cepamtrauka izmēra) : 1 kabacis, 2 tomāti, 3 ķiploka daiviņas, 300 g mednieka desiņu, sauja melno olīvu bez kauliņiem, 100 g siera, 3 olas, 1,5 gl piena, baziliks, timiāns, citronpipari, sāls.

        Gatavo: Cepamtraukā kārtās liekam plānās ripiņās sagrieztu kabaci, tomāta šķēlītes, olīvas, ripiņās sagrieztas mednieku desiņas, pa vidu iekaisa baziliku, timiānu, citronpiparus. Kārtas liek kamēr trauks pilns. Olas sakuļ ar sāli, pienu un rīvētu sieru, visu pārlej kabačiem. Liek sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 200°-230°C. Traukam pārliek foliju. Aptuveni pēc 30-40 minūtēm, kad kabači mīksti, foliju noņem un pacep vēl 10 minūtes, līdz virsa apbrūnē. Pasniedz karstu, klāt derēs aukstā mērcīte.
P. S. Iznāca gards sacepums, tikai apakšā bija stipri atsulojis, jo kabači jauni un sulīgi, bet ēdāji paķēra karotes 👍. Biju ielikusi drusciņ par daudz olīvu, tās pārsita bazilika garšu.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa

Zivju ēdieni