Zivju ēdieni

 

Zivis želejā apaļā forma. Oriģinālrecepte! 👌

Gatavo: Man bija laša zupas izlase un neliela līdaka. Zivis izvārīju kopā ar burkānu, sīpolu, selerijas kātu. Kad zivis nedaudz atdzisušas, attīru no asakām, kārtoju tās želejas formā, pa vidu liekot burkāna ripiņas. (var arī vārītas olas, zirnīšus u.c.) Buljonu izkāsu caur smalku sietiņu, uzkarsēju, pievienoju uzbriedinātu želatīnu un pārlēju zivīm.



Laša kotletes. Pārbaudīts!👍

Sastāvs: 1 kg maltā laša, 1 gl rīvmaizes, 2 olas, 2 ĒK sakapātu diļļu, 1 neliels sīpols, citronpipari, sāls. Eļļa cepšanai.

Gatavo: Malto lasi sajaucam ar rīvmaizi. Olas sakuļ ar sāli un citronpipariem, pielej laša masai. Sīpolu un dilles smalki sakapā, piejauc kotlešu masai. Atstāj 10-20 minūtes savilkties. Cepot vajag maz eļļas, jo no laša cepot izdalās daudz treknuma.

Garšīgi gan silti, gan auksti.



Siļķe Korejas gaumē. Pārbaudīts!👍

Sastāvs: 2 siļķes ( saldētas vai mazsālītas), 1 burkāns,  4 sīpoli, ½ ĒK maltie melnie pipari, ½ ĒK sarkanie maltie pipari, 1/2 ĒK sāls (ja mazsālītā siļķe- sāli neliek), 1 ĒK tomātu mērces, 50-60 ml  etiķis, 125 ml eļļa.

Gatavo: Mazsālītu siļķi iztīra, izmērcē ūdenī vai pienā.  Siļķi sadala filejas gabalos, izvelk asakas, noņem ādu, tad sagriež strēmelēs. Pievieno garšvielas, sīpolu pusripiņās sagrieztu, burkānu uz Korejas burkānu rīves sarīvētu. Atstāj ievilkties uz pāris stundām. 



Menca norvēģu gaumē

Sastāvs: 800-1000 g mencas filejas, eļļa cepšanai. Svaigi zaļumi. Marinādei: 1 TK sinepes, 2 ĒK citronu sulas, 2 olas, 150 g cietā siera, ½ TK sāls, šķipsniņa sarkano malto piparu. Mērcei: 2ĒK miltu, 1ĒK sviests, 1gl ūdens.

Gatavo: Visas marinādes sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā. Zivi sagriež porciju gabaliņos, iejauc marinādē un atstāj vismaz uz 1 h. Tad zivi apviļā miltos, liek uz sakarsētas pannas un cep eļļā līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa.

Sausā sakarsētā pannā ber miltus un maisot apcep līdz zeltainai krāsai, pievieno sviestu, tad pievieno marinādes pārpalikumu un ūdeni, maisot karsē līdz izkūst siers ( 2-3 min)
Liek zivi iegūtajā mērcē un zem vāka pasutina 2 minūtes. Pasniedzot pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.


Reņģītes - mājas konservi.

Sastāvs: svaigas reņģes, sāls. Apcepšanai: milti, eļļa. Sautēšanai: sīpoli, burkāni, tomātu mērce, ūdens, čilli, lauru lapas, pipari, etiķis, cukurs.

Gatavo: Reņģes iztīrītas, bez ķidām, galvas, bet ar astēm, nomazgā, notecina, uzber sāli, var atstāt uz nakti ledusskapī, ja nav laika tajā diena izcept.

 Pirms cepšanas pa daļām liek caurdurī, uzber miltus, samaisa, liek uz uzkarsētas pannas plānā slānī, apcep, uzliek lielo šķīvi, met riņķī ka pankūku, uzslidina uz pannas un cep brūnas!

Pa to laiku sagatavo sautējamo trauku: liek kārtām apceptās reņģes, rīvētus burkānus,  var arī čilli, lauru lapas, graudu piparus. Pārlej ar ūdenī atšķaidītu tomātu mērci. Trauku liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200° C apmēram 1 h  Tad papildina šķidrumu, lai zivis būtu pārklātas - sajauc karst ūdeni ar etiķi un cukuru, lej uz zivīm, sutina vēl 15 min. 

Gatavu liek burkās, aizskrūvē, apgāž, atdzisušas glabā ledusskapī. 


Zivju kotletes

Sastāvs: 500 g zivs, 1 burkāns, 50 g siers, 1 sīpols, 1 ola, 2 ĒK krējums, garšvielas ( baziliks, ķiploki, koriandrs, dilles, ķimenes, melnie maltie pipari, sāls)

Gatavo: Smalki sagriežam zivi (tillapija, heks u.taml.). Pie zivs pievienojam pārējās sastāvdaļas – smalki sarīvētus sīpolu un burkānu, krējumu, olu, sāli, garšvielas. Ar karoti kārtīgi izjaucam. Veido mazas kotletītes, cep uz pannas vai cepeškrāsnī.


Zivs kotletes ar auzu pārslām un jogurtu.

Sastāvs: 800 g mencas fileja, 1 sīpols, ½ gl auzu pārslu, 115 g bezpiedevu jogurts, 1-2 ĒK miltu (pēc nepieciešamības), 1 ola, dilles, sāls, pipari – pēc garšas.

Gatavo: Blenderī sasmalcina sīpolus, pievienojam olas, sakuļam, pievieno smalkos kumosiņos sagrieztu zivs fileju. Un vēlreiz sakuļ visu. Auzu pārslas sasmalcina blenderī, bet ne līdz miltu konsistencei. Sajauc zivs masu ar auzu pārslām. Pievieno smalki sagrieztas dilles, sāli, piparus. Pievieno jogurtu un miltus, lai neizveidojas pārāk šķidra mīkla.

Veidojam kotletītes, apvārtām miltos, cepam sakarsētā eļļā.    


Siļķe Holandiešu gaumē. Pārbaudīts! 👍

Sastāvs: 3 siļķes, 4 nelieli sīpoli, 1 citrons, 3 burkāni, 10 TK cukura, 6 TK sāls, maltie pipari, lauru lapa.

Gatavo: Uz rupjas rīves sarīvē burkānus, sīpolu un citronu sagriež ripiņās, siļķēm izņem asakas, sagriež gabaliņos.

Burkas dibenā liek nedaudz burkānu, sīpolu, citronu, 1 TK cukura, piparus, lauru lapu un sāli – pēc garšas. Virsū liekam siļķes, tām virsū atkal dārzeņu kārtu un tā līdz burka pilna. Aizvāko un liek ledusskapī uz 4 dienām nogatavināties.  


Zivs – dārzeņu sacepums. Oriģinālrecepte!👌

Sastāvs:  Mērvienības aptuvenas. 2 pakas saldēto dārzeņu, zivs fileja, šampinjoni, sīpoli, milti, piens, siers, majonēze.

Gatavo: Cepamtraukā iebēru 2 pakas saldēto dārzeņu- pēc pašu gaumes. Virsū uzliku atlaidinātu zivs fileju. Pārkaisīju ar pipariem ar jūras sāli. Atsevišķi sacepu šampinjonus ar sīpoliem, pievienoju miltus un pienu, tā lai sanāk daudz mērces. karsto mērci pārlēju dārzeņiem un zivij. Virspusē rīvēts siers sajukts ar majonēzi. Un tālāk - cepeškrāsnī iekšā, sākumā pusstundu zem folija, tad foliju noņem, lai izveidojas brūna garoziņa.




        Reņģēdāju delikatese. Pārbaudīts!👍

Sastāvs: 2  - 3 kg svaigu reņģu, zivju garšviela, sāls, pipari, sinepes, želatīns, cukurs, sinepju sēkliņas, lauru lapas, sīpols, sarkanā paprika, citrons.

Gatavo: Iztīrīja reņģītes. Reņģēm vēderos iesmērē sinepes, apkaisa ar zivju garšvielu, pielej sojas mērci un atstāj  pusstundiņu iemarinēties. Uzliek uzbriest želatīnu. Sakarsē pannu un liku cepties miltos apvārtītas zivis. Katrai zivij, kā uzliek uz pannas, ar dakšiņu pāris sekundes piespiež vēderu – tad cepoties neatveras!!! Gatavo marinādi – katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, sinepju sēkliņas, lauru lapu, piparu graudiņus. Ieber sagrieztu sīpolu un sarkano papriku. Kad nedaudz viss apvārījies – pielej etiķi un uzbriedušo želantīnu. Trauciņos kārto zivis kopā ar sīpoliem, papriku, citrona gabaliņiem, pārlej ar marinādi, uzliek nedaudz slogu virsū, lai marināde pārklāj zivis. Kad marināde atdzisusi, liek zivis ledusskapī, lai sarec. Par marinādes proporcijām – tā kā tā nav marināde konservēšanai, lieku visas sastāvdaļas pēc garšas, jo citreiz gribas sāļāku, citreiz saldāku. Ja grib želeju brūnu, kā nēģiem, marinādei lej klāt melno tēju.




Cepts heks dārzeņu marinādē. Pārbaudīts! 👍

Sastāvs: Heks, milti, zivju garšviela, burkāni, sīpoli, tomāti savā sulā.

Gatavo: Heku iztīra, sagriež katru zivi 4 daļas (muguras asaku ārā neņem, citādi heks izjuks), ieliek zivi bļodiņā, pārkaisa ar zivju garšvielu un sāli. Atstāj ievilkties, tad ieber  bļodiņā miltus un sakrata. Izcep burkānus ar sīpoliem, kad tie apcepušies, nedaudz uzlej buljonu, pasautē  kamēr burkāni mīksti, pielej kārbu tomātu savā sulā, tomātus sasmalcina. Pavāra visu, lai sabiezē. Izcep zivis, atstāj tās pannā.

Pāri zivīm pārlej savārīto burkānu– tomātu mērcīti, pāris minūtes pasutina (nemaisot!). Tad izrota ar majonēzi. 



Marinēta skumbrija. Pārbaudīts! 👍

Gatavo: Zivij nogriež galvu, iztīra iekšas, izņem lielo asaku. Sajauc 2 TK sāls, 1TK cukura, 1 TK citronpiparu un 1/3 citrona sulu. Ar maisījumu apziež zivi. Ja ir divas zivis, liek vienu virs otras, lai vēderi kopā. Marinē vismaz 6 stundas vēsumā. Un tad uz maizītes. Ar sīpoliņu. Speciālisti saka, ka vēl auksts šņabuks klāt der.  



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

bulciņas

Putna gaļa